• 210 6264931 - 698 3227440
  • Βιλτανιώτη 31, Κηφισιά 145 64
10 Φεβ 2023

ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ | «reCharge» – πλατφόρμα αναζήτησης σημείων φόρτισης

Σε κοινό Δελτίο Τύπου τα Υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Υποδομών & Μεταφορών ανακοίνωσαν ότι την Δευτέρα 13/2/2023 τίθεται σε λειτουργία η εφαρμογή «reCharge», για κινητές συσκευές (Android και iOS) που ανέπτυξαν τα Υπουργεία Υποδομών και Μεταφορών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Με αυτή την εφαρμογή οι χρήστες ηλεκτρικών οχημάτων έχουν την δυνατότητα να εντοπίζουν και να λαμβάνουν πληροφόρηση για κάθε σημείο φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων (χάρτης τοποθεσίας, στοιχεία του διαχειριστή, διαθεσιμότητα, αριθμός των ρευματοδοτών και τύπος του φορτιστή) σε πραγματικό χρόνο.

Η εφαρμογή περιλαμβάνει δεδομένα που συλλέγονται από το Μ.Υ.Φ.Α.Η. (Μητρώο Υποδομών και Φορέων Αγοράς Ηλεκτροκίνησης) στο οποίο εγγράφονται υποχρεωτικά όλοι οι φορείς ηλεκτροκίνησης. Οι φορείς της αγοράς ηλεκτροκίνησης οφείλουν να ολοκληρώσουν την ανάρτηση των δεδομένων έως τις αρχές του Ιουνίου 2023, ενώ αντίστοιχα οι νεοσύστατοι φορείς υποχρεούνται να αναρτούν τα σημεία φόρτισης εντός μηνός από την έναρξη της δραστηριοποίησής τους. Έτσι, μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2023 όλοι οι δημοσίως προσβάσιμοι σταθμοί φόρτισης θα απεικονίζονται στον διαδραστικό χάρτη που λειτουργεί στη πλατφόρμα και στην εφαρμογή του Μ.Υ.Φ.Α.Η.

Για να κατεβάσετε την εφαρμογή καθώς και πληροφορίες που περιέχονται σε αυτή, είναι διαθέσιμες στη διεύθυνση  elektrokinisi.gov.gr .

Το κοινό Δελτίο Τύπου μπορείτε να το διαβάσετε εδώ.