• 210 6264931 - 698 3227440
  • Βιλτανιώτη 31, Κηφισιά 145 64
05 Ιούν 2007

Εθνικό Συμβούλιο Τουρισμού

05/06/2007 Εθνικό Συμβούλιο Τουρισμού

Συνεδρίασε την Τρίτη 05 Ιουνίου 2007 το Εθνικό Συμβούλιο Τουρισμού υπό την προεδρία της υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης κας Φάνης Πάλλη – Πετραλιά.
Ο Κλάδος Ενοικιάσεως Αυτοκινήτων εκπροσωπήθηκε από την διευθύντρια του ΣΤΕΕΑ , κα Άννα Βλαχάβα.
Παρόντες, ήταν εκπρόσωποι Ομοσπονδιών, Συνδέσμων και Ενώσεων των κυριότερων Τουριστικών Φορέων, εκπρόσωποι κομμάτων κ.α. και τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν το Νομοθετικό και το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο Τουρισμού.
Μετά την ομιλία της υπουργού κας Φάνη Πάλλη – Πετραλιά δόθηκε ο λόγος στους παρευρισκόμενους και η κα Άννα Βλαχάβα, έκανε μια σύντομη αναφορά στα προβλήματα του Κλάδου:
Ξεκίνησε επισημαίνοντας ότι ο Τουρισμός δεν εξαντλείται στο κατάλυμα και στην διατροφή και ότι πρέπει επί τέλους η Κυβέρνηση να καταλάβει την βαρύτητα που έχει ο Κλάδος στην ανάπτυξη και προώθηση του Ελληνικού Τουριστικού Προϊόντος και να του δώσει την σημασία που του αξίζει.
Συνέχισε με την δυσάρεστη διαπίστωση ότι στον σχεδιασμό της στρατηγικής πολιτικής της Κυβέρνησης δεν περιλαμβάνεται καμία πρόβλεψη για τις Επιχειρήσεις Ενοικιάσεως Αυτοκινήτων, με πιο πρόσφατο παράδειγμα το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο Τουρισμού.
Τελειώνοντας, η κυρία Βλαχάβα καυτηρίασε το γεγονός ότι μελετάται η επιδότηση των ξενοδοχείων που θα χρησιμοποιούν εναλλακτικές μορφές ενέργειας και ζήτησε να δοθούν και στον Κλάδο αντίστοιχες επιδοτήσεις και κίνητρα για την χρήση υβριδικών ή άλλων περιβαλλοντικά φιλικών αυτοκινήτων.